Parterapi og parutvikling

Praktisk info
Timene (med både Julie Maria Dahl & Torstein Schiøtz Worren sammen) varer fra én til halvannen time, vanligvis med tilpasning underveis avhengig av behov. De finner sted i «tempelet» på Vakaheim, et skjermet og vakkert rom med utsikt til hagen og skogen.

Pris: En time på 60 minutter koster kr. 1100,- og 90 minutter koster kr. 1500,- som et introduksjonstilbud.
Betaling skjer fortrinnsvis med faktura, men annet kan avtales.
Avbestilling senest 24 timer før avtalt time for å ikke betale for timen.

Avtal time enten på epost eller sms til 97079667. Og ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller ønsker å vite mer om oss.

Hva er parterapi og parutvikling?
I alle par kommer hverdagen etter den innledende lykke- og forelskelsesfasen. Det som tidligere var «ubetydelig,» blir nå fort til friksjon og konflikt. Press andre steder i livet påvirker oss og hvordan vi er med hverandre. Bagasjen vår fra fortiden begynner å spille seg ut. Og vaner setter seg som kan bli vonde å vende når vi ikke har tatt tak tidligere.

I parterapi er ofte formålet å ta tak i de vonde og utfordrende vanene og forstå hva som faktisk foregår, hva de underliggende behovene er, og hvordan vi kan snu utfordringene til nærhet og gjensidig forståelse og respekt. Dette er ofte nødvendig når paret har satt seg fast, og når konflikter og misforståelser går i sirkler og gjentar seg selv uten håp i sikte. Det er alltid håp, men da trenger vi ofte hjelp til å «tenke utenfor parboksen.»

Parutvikling er steget videre for å komme enda nærmere hverandre. Utvikling handler om å ha verktøy og erfaring som integreres i parforholdet slik at paret selv kan håndtere og skape noe konstruktivt av motsetningene. Kanskje trenger paret jevnlig dedikert tid for litt «vedlikehold» med noen som kan se det hele utenfra og med ferske øyne? Med andre ord trenger man ikke har utfordringer i parforholdet i det hele tatt, kun villighet og forståelse om at det går an å ha det enda bedre sammen og skape mer støtte og kjærlighet.

I en ideell verden, har alle nye par muligheten til å gå til parutvikling med eksterne veiledere som kan hjelpe dem å se hva slags mønstre de tenderer mot og dermed komme fremtidige utfordringer i forkjøpet. Tenk for en bryllupsgave å få skreddersydd hjelp til at parforholdet har enda bedre forutsetninger for å lykkes?

Og om parforholdet enten bare halter, eller om krisen er så altomfattende at all kommunikasjon bryter sammen, er vi her for å bistå og støtte til å komme videre i prosessen.

Fordelen med å møte to veildere/terapeuter er at dere blir møtt av to ulike vinkler og to ulike erfaringer, og både fra en mann og fra en kvinne. Dette muliggjør en helt annen dynamikk enn en terapi- eller veiledningsform med kun én person, og kjemien i møtet vil være annerledes og kan spille på flere strenger. Videre muliggjør det samtaler der vi kan dele opp terapien én-til-én om det kjennes riktig, og dermed kunne tilnærme oss ulike temaer uten at den andre delen av paret kommuniserer uenighet.

Se forøvrig vår jevnlige podcast om forhold og relasjoner for å bli bedre kjent med hva vi står for og hvordan vi møter våre egne menneskelige utfordringer.

Vi holder også jevnlige parutviklingshelger med overnatting her på Vakaheim.