Meditasjonsretreat helg

Et meditasjonsretreat er en unik mulighet til å gå dypt i seg selv i tempelet på Vakaheim, som er skapt for ro, tilstedeværelse og kontemplasjon, og med skog, åkre og natur som nærmeste nabo. Overnatting i huset, og alle måltider servert.

Praktiske detaljer
Tid: Fra fredag 19. april kl 18 til søndag 21. april kl 16.
Sted: Vakaheim på Røyse, en time fra Oslo (se nederst på siden for detaljer)
Hvem: Alle, enten man er nybegynner eller erfaren. Aldersgrense 18 år.
Størrelse: Ca 10 deltakere.
Overnatting: På delte soverom eller madrass/sofa andre steder i huset.
Måltider: Kveldsmat fredag, tre måltider lørdag, frokost og lunsj søndag. Tilrettelegging for intoleranser osv.
Pris: kr 3200,- per person.

Påmelding: på epost til kontakt@vakaheim.no (du vil bli bedt om å fylle ut en enkelt skjema for bedre å kunne skreddersy retreatet til deltakerne og vite om personlige behov).
Betaling: Depositum kr 1000,- ved påmelding, og betaling av restbeløpet én måned før helgen. Ved sykdom dokumentert ved legeerklæring refunderes pengene minus kr 500,- for utgiftene våre for planlegging.

Filosofi og innhold
Retreatet vil bli holdt av Torstein, som har lang erfaring og tilbrakt utallige timer i meditasjon og meditasjonsretreats. I motsetning til mange andre meditasjonsretreater, er dette retreatet uavhengig av spesifikke tradisjoner og peker kun direkte mot vår egentlige natur, som transcenderer alle steder, alle tider og alle tradisjoner. Retreatet holdes derfor også på norsk fordi morsmålet vårt er det som ligger vårt hjerte nærmest og dermed lettest gir tilgang til kilden i oss.

Alle, uavhengig av bakgrunn, tradisjon og spirituell interesse eller ei, er uansett velkomne. Innholdet egner seg like godt for dem som kun søker å sette av tid til avkobling, nedstressing og stillhet en helg, som dem som søker åndelig kontakt eller spirituell oppvåkning. Alle motivasjoner er like gyldige, og alle individers vei er deres egen. Alt i retreatet er invitasjon til kontemplasjon og selvinnsikt, og uten innpakning og «fluff» som noen må tro på.

(Den viktigste inspirasjonen og innfallsvinkelen er ikke-dualistisk filosofi som vektlegger at ingenting er atskilt eller eksisterer separat fra noe annet. Alle skiller oppstår i sinnet, og mye av den spirituelle utviklingen handler om å se gjennom disse skillene, og at det kan skje en forening og realisering av totalen og det som er virkelig i den menneskelige opplevelsen. Metodene inviterer således til å si gjennom og forbi, å stille spørsmål ved antakelsene våre, og å gjøre oss erfaringer som er utenfor den begrensede, menneskelige opplevelsen. Det vektlegges også hengivelse for å forberede egoet på sin egen begrensning og villighet til å samarbeide med det som er større enn individet.)

Organisering
Retreatet vil foregår i stillhet etter åpningssirkelen og fram til avslutningssirkelen. Dette er dels for å invitere til kontinuerlig tilstedeværelse også utenfor de organiserte aktivitetene, dels for å synliggjøre for oss selv hvordan tankene våre ofte uttrykkes direkte til andre uten filter, og dels for at alle kan skjermes fra andres behov for prating. Vår erfaring er at stillhet er mye mindre ufordrende enn man ofte ser for seg om man ikke har praktisert det tidligere. Man kan selvsagt ta verbalt kontakt ved praktiske spørsmål og når det inviteres til spørsmål under aktivitetene, og vi vil også uttrykke oss med sang og med lyd i enkelte aktiviteter.

Retreatet egner seg for både nybegynnere og de erfarne, og vil introdusere ulike meditasjonsteknikker, inspirasjon og forståelse, bevegelse, hengivelse gjennom sang, og tid for kontemplasjon. I pausene kan man oppholde seg i de ulike delene av huset som alle inviterer til ulike opplevelser, eller gå tur skogen og på åkrene som ligger inntil huset.

Hvis du har spørsmål er du velkommen til å ta kontakt.

Meld deg gjerne på vårt nyhetsbrev, så får du beskjed direkte i epostboksen din om dette og andre aktiviteter på Vakaheim.