Kirtan/sangsirkel

Praktisk info
Sangsirklene finner sted kl 19 hver tredje tirsdag fra februar 2024. Datoer er: 27. februar, 9. og 30. april, 21. mai og 11. juni. Eller se kalender for datoer.
Vi ber om at du ikke kommer for sent fordi det virker forstyrrende, og vi ønsker å bygge opp samværet med alle tilstede.
Det er drop-in, som betyr at du ikke trenger å melde deg på, men bare kan møte opp. Parkér på en måte som gir mest mulig plass til flere biler da vi har begrenset plass. Og vær tålmodig ved avreise om bilen er parkert inne.

Pris: Deltakelse koster kr 200,- (for studenter/arb.ledige: kr 120) og Vippses når du kommer.

Hvem kan komme på kirtan?
Alle, uansett tro og bakgrunn er velkomne. Dette inkluderer barn og ungdom så lenge de er gamle nok til å klare å sitte i ro og delta.
Ta gjerne med eget instrument. Vi trenger spesielt gitarist og noen på tromme.

sangsirkel

Hva er kirtan?
Kirtan kommer fra yoga-tradisjonen og betyr å komme sammen i hengivelse til det som er større enn oss selv, enten vi kaller det Gud, gudene, Kjærligheten, Universet, Livet, Kilden eller det som forener oss alle, gjennom sang og musikk. Utgangspunktet er enkle sanger, ofte basert på mantra fra yogatradisjonen, som repeteres igjen og igjen til vakker musikk. Når hjernen ikke trenger å konsentrere seg og huske hva den skal synge, gir det tilgang til en meditativ tilstand som er svært annerledes enn det vi opplever i hverdagen. Og jo mer vi hengir oss til det vi synger til, jo dypere og mer åndelig blir opplevelsen.

På Vakaheim bryr vi oss ikke om hvordan det spirituelle eller åndelige trer frem for den enkelte. Vi vet at «sannhet» er relativ, og at med en gang vi definerer noe og putter det i en trygg mental boks, så har vi mistet kontakten med det det handler om.

I stedet ønsker vi og møtes i hengivelse til det som er større enn oss selv uavhengig av tro og vei i livet. Og dette kan vi blant annet gjøre gjennom sang, lyd og musikk. Gjennom å la vår egen hengivelse, vår egen dedikasjon til å være del av noe større, være fokus for vår opplevelse, kan vi løfte den opplevelsen sammen og gjøre den større. Å være sammen med andre i å opphøye det hellige, uansett hvordan det ser ut for oss, er en svært spesiell, dyp og vakker opplevelse som man må erfare for å forstå den.

På Kirtan holder Torstein og Julie et trygt rom for å kunne slappe av og smelte sammen med kjærligheten og det uendelige som er kjernen av oss alle. Du trenger ikke synge med, og du må ikke «gjøre» noe annet enn å sitte i sirkelen med oss andre. Og liker du å spille et instrument, er du velkommen til ta det med og spille med oss. Faktisk mangler vi noen som kan spille gitar og vil gjerne høre fra deg om du vil ta den med fast!